31 Mayıs 2013 Cuma

BÜTÜN ANDROİDLER İÇİN HÜCRE MESAJI

iPhone kullanıp hücre mesajını unutmuş olabilirsiniz. Fakat android için bu özellik süper işliyor. Hep beraber bu olayın nasıl yapıldığına bakalım.

Öncelikle settings e giriyoruz.



Daha sonra call settings e girip cell broadcast a basıp tik i etkinleştiriyoruz.



Etikinleştirme yaptıysanız bir alt taraftaki menü açılmış olacaktır. Alttaki menüye girip resimdeki ayarı yaptıktan sonra (sadece turkcell için) maç saatini bekleyebilirsiniz.


NDrive - ANDROID ICIN TURKCE NAVIGASYON PROGRAMI

NDrive programı android için yapılmış en iyi program şu an için :) öncelikle yazının en altındaki linklerden programı indiriyoruz sonra NDrive klasörünü sd card a atıyoruz (root kısmına) ve programı ( NDrive_9.2.15_rc3.apk ) adlı dosya ile gerçekleştiriyoruz :)



Daha sonra WiFi bağlantınızı kapatıp programı açıyorsunuz yoksa sizi android markete yönlendiriyor çünkü bu programın yeni versiyonu mevcut fakat yeni versiyonu kullanmak için belirli bir miktar para ödemek gerekiyor :( ilk açılışta karşımıza ( All maps expired ) yazılı bir uyarı gelecek ve OK diyip geciyoruz. Daha sonra gizlilik sözleşmesini kabul edip kullanıcı hakları bölümüne geliyoruz ondan sonra Map e tıklıyoruz :)



Daha sonra karşımıza uyarı cıkıyor ve kullandığımız haritanın süresinin dolduğundan bahsediyor, bu durumda Türkiye haritasının üstüne tıklıyoruz ve sonra unlock seçeneğini seçiyoruz :)



Web e tıklıyoruz ve karşımıza çıkan pencereye ( Enter the serial number provied. ) Ok deyip Serial numaramızı yazıyoruz. Serial numarası için ise NDKG.exe olan dosyayı çalıştırıyoruz :) ve Get new butonuna tıklıyoruz daha sonrada bize vermiş olduğu serial i telefonumuza yazıyoruz, ( son hanesi 0 sıfır dikkat edin ! ) daha sonra Ok e basıyoruz ve karşımıza bir pencere açılıyo onada No diyoruz :)




Şimdi telefondaki kodları oklarla gösterdiğim yerlere yazıp Generate tuşuna basıyoruz ve bize alt kısımda 4 tane aktivasyon kodu verecek istediğinizi girip işlemi tamalayabilirsiniz :)



Daha sonra programı Türkçe yaparak kullanabilirsiniz, İyi eğlenceler... Unutmadan GPS i açmayı unutmayın ;)





LİNKLER:...

Hepsini tek link yaptım :)


İNDİRMEK İÇİN TIKLA

Eğlenceli Puzzle Oyunu

Rise of the Blobs eğlenceli  puzzle oyunu. Bir kule düşünün kare kare dizilmiş rengarenk kuledeki karakter  kutucukların üstüne meyveleri
atıyor siz ona uygun olanını denk getirip kutucukları devirmeye çalışıyorsunuz. Üstte bir sınır var o sınıra gelmemesini sağlamalısınız, aksi halde işiniz zorlaşıyor. 

Rengarenk canlı animasyonlarla süslenmiş oyun eğlenceli. Oyunu oynamadan önce videosu hakkında fikir edinebilirsiniz.


Oyunun Google Play Bağlantısı

Bağımlılık Yaratabilecek Puzzle Oyunu


Bu ara hep sizlere oyunlardan bahsediyorum. Flow Free oyunu eğlenceli basit, bağımlılık yaratacak cinsten bir oyun. 
Kare içindeki renkli noktaları birleştirerek seviye atlayabileceğiniz bir oyun. Zaman zaman düşündüren bölümleri de var, kolay bölümleri de var dikkatinizi vermeniz lazım. Oyun içindeki kanallardan geçiş yapabiliyorsunuz. Renkler birbirine temas etmemesi gerekiyor.

Oyunu hakkında videoyu izleyerek bilgi edinebilirsiniz.


Oyunun Google Play Bağlantısı 

LG Optimus 2x de Ekran Görüntüsü Alma


Cihaz açıkken önce sağ üst köşedeki ekran kilitleme/kapama tuşuna basılı tutup, home tuşuna bastığınızda  ekran görüntüsü alacaktır. 

Ekran görüntüsünü screenshot klasörüne kayıt ediyor. Galeri > Screenshot klasöründen görüntüleyebilirsiniz.

Videoda nasıl yapıldığını izleyerek öğrenebilirsiniz.

Ainol ELF 2 de Ekran Görüntüsü Alma


Ainol ELF 2 tablet cihazınızda ekran görüntüsü almak için,
Cihaz açıkken önce Power (güç ) tuşuna basılı tutup, Volume - tuşuna basın..

Videolar için efekt uygulaması


 FxGuru: Movie FX Director, Android cihazlarınızda videolar çekerken çeşitli efektler eklemenize yarıyor. 

Cadde de video çekimi yaparken gökten uydu düşürebiliyorsunuz. Gökten meteor taşları fırlatabilirsiniz. Bunun gibi birçok efekt bulunmakta. Bazıları ücretli tabi. Videolara verdiğiniz efektlerle arkadaşlarınızı şaşırtabilirsiniz. Uygulamanın gelişeceğine inanıyorum. İleriki zamanlarda daha farklı efektler görebilirsiniz. Uygulama kullanımı da gayet basit.


Uygulama hakkında videoyu izleyerek fikir edinebilirsiniz.

Uygulamanın Google Play bağlantısı

7Blocks! : Tangram Oyunu


Özellikle çocukların çok seveceği bir zeka oyunu. Tangram'ın android kullanıcıları için uyarlanmış hali.  7 adet geometrik şeklin birleştirilerek verilen formun oluşturulmasına dayalı bir oyun. 
Tutorial da bir kedi var nasıl taşınıyor, çeviriliyor, tamamlanacağını size öğretiyor.  

Şimdilik dört bölüm var. Basit, hayvanlar, insan ve harfler.. Harfler diğer bölümlere göre bir hayli zor ..  More a dokunduğumuzda Google Play'de oyuna 5 yıldız vermemizi istiyor :)

Oyunun Google Play Bağlantısı 

Adobe Photoshop Touch


Android cihazlar için Adobe Photoshop Touch yazılımı Adobe Photoshop yazılımının küçültülmüş hali diyebiliriz.



Bilgisayarınızda kullandığınız yazılımın temel özellikleri ele alınarak geliştirilmiş. Uygulama ile klasik photoshop özelliklerini kullanarak fotoğraflarınızı güzelleştirebilirsiniz. Uygulamanın bir güzel özelliği ise Adobe Creative Cloud ™ sayesinde alacağınız üyelikle size ücretsiz 2 GB bulut hesabı sağlanması, bu sayede projeleriniz otomatik cihazlar arasında senkronize ediliyor. 12 megapiksele kadar görüntü desteği bulunuyor.

Google Play'de 4,99 Dolardan satışta.

Uygulamanın Google Play Bağlantısı 

İstenmeyen SMSler için sms Blocker


Son zamanlarda ülkemizde sms furyası aldı başını gidiyor. İlaç satanlar mı dersiniz, cep telefonu kazandınız gibi smsler mi dersiniz bunlar gibi bahsettiğim rahatsız edici smslerden kurtulmak için bu uygulama işinizi görebilir.


Kötü niyetli smsleri engeller ve  sizden koruyor. 15 güne kadar premium özelliklerinden yararlanabiliyorsunuz. Beğenirseniz satın alabilirsiniz, istemezseniz ücretsiz sürümüyle devam edebilirsiniz. 

Uygulamanın Google Play Bağlantısı

iSlash Oyunu Hakkında

iSlash, oyunun amacı verilen panonun kılıç darbesiyle küçültmek, küçültürken içindeki ninja yıldızlarına dikkat etmemiz gerekiyor. 
Pano küçülürken üstteki çubuğun bir sınırı var, o sınıra ulaştığımızda başka panoya geçiliyor Oyun 3 bölümden oluşuyor, puanlarınız biriktikçe mağazadan kum saati, patlayıcı ve kılıç gibi malzemeler alabiliyorsunuz. Oynarken bunları kullanabiliyorsunuz. 

Eğlenceli bu puzzle oyununu Türk bir oyun firması, Duellogames geliştirdi.

iSlash hakkında video  

Oyunun Google Play Bağlantısı  

Öğrenciler için Eodev.com Uygulaması Google Play Mağazasında



Türkiye’de Brainly.com sosyal öğrenim servisini Eodev.com servisi temsil etmektedir. Sitenin amacı sadece bilgi değişimi için fırsatlar yaratmak değil aynı zamanda derslere çalışırken birbirlerine yardım etmeyi sağlayacak etkili motivasyonu oluşturmak 
ve bu alanda yarıştırmayı da hedefler. Bu sosyal ağların kombinasyonu ve oyunlaştırma sayesinde kullanıcılar bilgilerini kolay, eğlenceli ve etkili bir yol ile paylaşabilirler.



Bu mobil uygulama ne yapmamıza olanak sağlıyor? Sorularınızı veya cevaplarınızı bilgisayara bağlı kalmadan ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda arkadaşlarınızla bu uygulama sayesinde iletişime geçebilir ve yeni kişiler ile arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Uygulama ve özellikleri tamamen ücretsizdir. Genel amacı kullanıcıların yer ve zaman kavramına sıkışmadan aktif olarak site kullanımına katılmaları için motivasyon oluşturmaktır.

Bu mobil uygulama ne yapmamıza olanak sağlıyor? Sorularınızı veya cevaplarınızı bilgisayara bağlı kalmadan ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda arkadaşlarınızla bu uygulama sayesinde iletişime geçebilir ve yeni kişiler ile arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Uygulama ve özellikleri tamamen ücretsizdir. Genel amacı kullanıcıların yer ve zaman kavramına sıkışmadan aktif olarak site kullanımına katılmaları için motivasyon oluşturmaktır.

Uygulamanın Google Play Bağlantısı

Audio Control 2.1.2 - Tüm sesleri kontrol edin

Tek bir panelden tüm sesleri kontrol edebilirsiniz. 

Android Kullanıcılarının şikayet ettiği bir kaç konudan biride ses ayarlama konusu.Medya ses düzeyi ve zil sesi düzeyi ayarları farklı yerlerde olduğu için kullanıcı zorluk çekiyor.

Audio Control 2.1.2 adlı uygulama bu sorunu kökten çözüyor.Türm sesleri tek bir panelden düzenleyebildiğimiz programın arka planı kullanıcının gözünü almayacak şekilde dizayn edilmiş.Uygulamayı ana ekranınızda widget olarakta kullanabiliyorsunuz.Bu özellik programı daha da rahat kullanabilmenizi sağlıyor.

Program rahat kullanılmasının yanında oldukça kolay bir şekilde özelleştirililebilir.Buda dünya üzerindeki kullanıcıların bu uygulamayı seçmesindeki en önemli nedenlerden biri.

Hemen İndir




Pou 1.3.2 MOD APK - PARA HİLELİ (HACK)


Pou oyununu bilmeyen yoktur aranızda bir nevi sanal bebek oyunu diyebiliriz site üzerinden sürekli aldığım bir istekti son sürümü olan 1.3.2'nin MODlu olarak sunulması gün bugünmüş deyip sizlerle paylaşmak istiyorum. Parasal sıkıntını aşırı derecede çekildiği oyunlardandır artık buna son diyeceksiniz sınırsız paranız sayesinde istediğiniz alışverişleri yapabilirsiniz istediğiniz yiyecekleri ve elbiseleri Pou'nuza rahatlıkla alabilirsiniz. Oyunumuzun kendi içinde bulunan mini oyunlar sayesinde karakteriniz ile uzun zamanlar geçirebilir onu mutlu edebilirsiniz yemek yedirebilir dışkısını temizleyebilirsiniz hasta olduğunda ilaçlar ile tedavisini sağlayabiliriz. Eski sürümün aksine bir çok yenilik getirilmiş yeni yiyecekler, oyuncaklar, mini oyunlar sizleri bekliyor. Pou'nuzun LVL'lini arttırarak başarı puanını artırabilir kapalı ögeleri açabilirsiniz ancak para hileli olduğu için istediğiniz ögeyi istediğiniz zaman satın alıp kullanabilirsiniz. Galaxy Mini de sorunsuz çalışmaktadır. Play Store'da 560.000'den fazla indirilmiştir.

Oyunumuzdan Görüntüler




Pou 1.3.2 MOD APK - PARA HİLELİ (HACK)
Kurulumu
Pou 1.3.2 MOD APK - PARA HİLELİ (HACK) dosyamızı indirip kuralım ve oyuna giriş yapalım.
Para hilesi : Oyuna girdiğinizde paranıza bakmanız yeterlidir.

Grand Theft Auto: Vice City (Full Apk+DATA) [CRACKED]


Siteden aldığım bir istek üzerine ve benimde ne zamandır siteye eklemek istediğim bir oyun, çoğumuz için oyundan da öte olan bir efsane olan GTA: Vice City'nin Android versiyonu sizlerle! 

Bu oyunu oynarken kendinizi 80 li yılların tam içindeymişsiniz hissine kapılacaksınız! Rockstar, siteye bir önceki eklediğim oyun olan Max Payne ile iyi bir çıkış yakalayamamış olsada, Vice City ile bunu telafi etmiş. 

Özellikle bilgisayarlarda GTA Vice City oynadıysanız görevler, menü ve grafiklerin aynısı olduğunu göreceksiniz hatta bir klavyeniz (ekran klavyesi değil) varsa oyun hilelerini bile aktif edebiliyorsunuz. 

Farklı grafik kalite seçenekleri sayesinde, diğerlerine nazaran biraz daha eski kalmış telefonlardaki kasma sorununu
büyük bir ölçüde düşürüyor. Oyun içindeki 5 farklı bir kamerada oyun zevkini kat kat arttırıyor.

Oyunun kontrollerine gelecek olursak, oyunun kontrolleri oldukça kolay ve kendinize uygun olan bir şekilde bunu düzenleyebiliyorsunuz. Genelde aksiyon oyunlarını butonla oynamak işkenceli bir eylem olur fakat GTA Vice City farklı bir buton özelliğine sahip. Araç kullanırken veya
silahınız ile şehirdeki çeteler ile çarpışırken kontrolu kolay sağlayan butonlar yer alıyor.

Play Store'da 4.99$ olan oyunu, Androidoloji.blogspot.com'da ücretsiz olarak indirebilirsiniz!


Ekran Görüntüleri





Trailer-Oyun İçi Video


APK DOSYASI

DATA DOSYASI

Not: Partlarla uğraşmak istemiyorsanız ilk girişte Wİ-fi ile datayı yükleyebilirsiniz.


Kurulum Açıklaması:
  1. APK dosyasını yükleyin ama açmayın.
  2. İndirdiğiniz data dosyalarının uzantısı .001, .002, .003, .004 şeklinde olacaktır. Bu dosyaları .rar'dan çıkarabilmek için HJ Split programına ihtiyacımız var. Buraya tıklayarak HJ Split programını indirin ve bilgisyarınıza kurun. Programı açın JOIN'e tıklayın Input File'a sonu 001 olan dosyayı seçin. Output bölümüne ise dosyaları çıkarmak istediğiniz klasörü seçin.
  3.  com.rockstargames.gtavc adlı klasörün içindeki main.7.com.rockstargames.gtavc.obb adlı dosyanın adını main.11.com.rockstargames.gtavc.obb olarak değiştirin. 
  4.  com.rockstargames.gtavc klasörünü sdcard/Android/obb içerisine atın.
  5.  Oyunu oynayabilirsiniz. İyi oyunlar :)


İlgili Aramalar
android 3d oyunlar, android aksiyon oyunları, grand theft auto: vice city apk+sd, grand theft auto: vice city full apk+sd, 

Puffin Web Browser FULL APK


Kendinden flash desteği sunan oldukça popüler bir tarayıcı olan Puffin Web Browser uygulamasını site üzerinden FULL sürümünü paylaşmam konusunda yoğun istek alıyordum bugün uygulama günü yaparaktan paylaşmak istiyorum Puffin Web Browser FULL olarak. Yalnız video oynatırken şöyle bir sorun var ki kasıyor ben sadece Galaxy Mini ve Galaxy Ace de denedim yüksek işlemcili telefonlarda bu sorun dahada azalabilir. Hoşuma giden başlıca özelliklerine gelirsek ekran üzerinde mouse kullanabiliyorsunuz flash oyun sitelerinde GAMEPAD desteği de sunuyor. Masaüstü görünüm ve mobil görünüm desteği vardır. Bir çok eklenti desteği sunmaktadır bunlar; Pocket, Evernote, Facebook, Çeviri gibi... Galaxy Mini de sorunsuz çalışmaktadır. Play Store'da 2.99$'dır.
Uygulamadan Görüntüler


Puffin Web Browser FULL APK
Kurulumu
Puffin Web Browser FULL APK dosyamızı indirip kuralım ve uygulamayı açalım.