17 Mart 2013 Pazar

Galaxy Mini 2.3.6 ŞUBAT ROM - S5570HUIKT7

Merhaba Galaxy Mini kullanıcıları karşınıza yeni bir STOCK ROM ile çıkmanın verdiği sevinç ile hemen konumuzu açmak istiyorum. Galaxy Mini için iyi bir rom çıkmayalı bir hayli uzun zaman oldu en sorunsuz ve en yeni romu bekliyordum açıkcası sonunda 2013 ŞUBAT romu olarak karşıma çıktı. Üstelik hem ROOT hemde CLOCKWORK MOD sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır daha önce çıkan romlarda sorun yaratabiliyordu. Maalesef telefonumuz Galaxy Mini için Android 4.x.x üzerinden herhangi bir güncelleme almayacağını daha öncede pek çok kez belirttim 2.3.x serisi üzerinden devam edeceğiz. Dünden beri kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım aksine şarj konusunda baya bir ilerleme olduğunu söyleyebilirim. Galaxy Mini kullanıcılarına S5570HUIKT7 derlemesi ile merhaba diyen romumuzun çıkış tarihi tam olarak 2013-03-14'dür. En güncel sürüm her zaman en iyi sürümdür. Kullanmanızı tavsiye derim. Cihazdaki swype klavye sürümümüz gen güncellenmiştir. Ana bant sürümü S5570NEKT1'dir.
Cihaz açılırken normal olarak GALAXY MİNİ yazmaktadır. Ekim romundaki gibi NEXT yazmamaktadır. 

EN BÜYÜK GELİŞME : Cihazın kerneli tamamı ile değiştirilmiştir en güncel ve en stabil hali ile roma eklenmiştir. Kernelin oluşturulma tarihi 14 KASIM 2012'dir.

NOT 1 : Daha önceki romunuza root, overclock ve clockwork mod kurmuş iseniz kalkmış olacaktır.
NOT 2 : Daha öncede bahsettiğim gibi yeni romlarda kurulduktan sonra cihazınız eski halindedir ayarlar kısmından telefon hakkında bölümüne bakarsanız güncellendiğini görürsünüz. Fakat sürüm ile cihazın tam olarak uyum sağlaması için Ayarlar - Gizlilik - Fabrika Ayarlarına Sıfırla yapmanızı öneririm.
Sitedeki Root-Clockwork MOD işlemleri romda çalışmaktadır.
Galaxy Mini Root Yapma
Galaxy Mini Clockwork MOD Kurulumu
Eklenen bir çok uygulama olmuştur App Box 3, App$Store, Mobile 3 TV gibi fakat çalıştıklarını pek söyleyemem.
GOOGLE PLAY STORE sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır.

S5570HUIKT7 Galaxy Mini 2.3.6 ŞUBAT  Romu
İçerisinden TEK DOSYA çıkmaktadır.
Dosya adı S5570XWKTZ_S5570HUIKT7_S5570NEKT1_HOME.tar.md5
Kurulumu İçin ;
Galaxy Mini Stock Rom Kurulumu
Kurulduktan sonraki resim (telefon hakkında)
Kurulduktan sonra açılışta kurulum sihirbazı beklenmedik biçimde durdu hatası alıyorsanız cihazı recorvery modda (HOME+POWER) açıp karşımıza çıkan recorvery ekranında wipe data/factory reset kısmına girip YES--DELETE ALL USER yapın ve reboot system now ile cihazımızı yeniden başlatalım sorun çözülmüştür.

Kurulduktan sonra dili yabancı ise. Türkçe dil seçeneği mevcuttur menüden ayar işaretine basın orada klavye tuşu göreceksiniz üzerinde 'A' olan onada basın zaten göreceksiniz son girdiğiniz kısımda en üste dil seçeneğini oradan TÜRKÇE'ye geçebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder