Minimalistic text ile artık kendi widget’ınızı kendiniz oluşturun!Onlarca dil desteği ile mükemmeliyeti sunan minimalistic text Türkçe dil desteği ile tüm Türk kullanıcıların kalbine taht kurmuş durumda.
Uygulamayı google play store’ dan ücretsiz indirdikten sonra uygulamayı kullanmadan önce uygulama widget’ının boyutunu seçip ekrana eklenmesi bekleniliyor.Bu işlemi tamamladıktan sonra artık widger’ı kendinize göre özelleştiriyorsunuz.
Özelleştirme işlemi mutlaka zamanınızı alacak çünkü Minimalistic text size onlarca fonksiyon sunuyor.Öncelikle widget’ı ekledikten sonra hangi widget’ı özelleştirmek istiyorsak onu seçiyoruz ve üst tarafta kategorilerin bulunduğu bir özelleştirme bölümü bizleri bekliyor.Şimdi hep beraber bu bölümleri inceleyelim.
Arka Plan
Arka plan bölümün de widget’ınızın arkasına bir arka plan ekleyip eklemeyeceğinize karar verebilirsiniz.Eğer ekleyecek olursanız “Arka Planı Göster” yazısına tıklayıp hemen altındaki bölümlerden Arka plan rengini ayarlayabilir ve gölge ayarları sayesinde çeşitli animasyonlar oluşturabilirsiniz.
Yöneltme
Bu bölümde Widget’ın hangi yöne olacağınızı ayarlayabilir ve blokların dikey veya yatay olacağını seçebilirsiniz.
Düzen
En önemli kategori bu kategori olsa gerek.Bu kategori de widget’ınız da hangi fonksiyonların gösterileceğini seçeceğiz.Bu kategoride satırları ayarlamadan önce sol alt köşedeki + işaretine dokunuyoruz ve değişkenleri seçmemiz için karşımıza çeşitli kategoriler çıkıyor.Pil kategorisinde Pil seviyesi ve sıcaklığının gösterileceğini ayarlayabilirsiniz.Tarih bölümünde ise tarihin yıl, ay , gün , hafta olarak gösterileceğini seçebilirsiniz.Bu değişkenlerin arasındaki en önemli değişken ise şüphesiz system. System kategorisinde Sd kart hafızasını, telefonun çalışma zamanını, Ses ayalarını, veri kullanımını, kablosuz ayarlarını, işlemci kullanımını ve ram kullanımını görüp ayarlayabilirsiniz.System kategorisinin hemen yanında yer alan saat kategorisi ile saatin yazı veya sayıyla olacağını ve saatin çeşitli zaman ayarlarını yapabilirsiniz.En son kategori olan hava durumu kategorisinde ise diğer hava durumu widget’larına oranla bizi çok farklı bir ara yüz bekliyor.Çünkü bu kategoride sıcaklığın terim ayarlarından çok rüzgar hızını, nemi,rüzgar yönünü,sıcaklığı ve güncelleme zamanını ayarlayabilirsiniz.
Yazı Stili
Türkçe karakter uyumsuzluğundan veya yazının büyüklüğünden şikayetci iseniz bu kategoriye mutlaka girin.Bu kategoride yazının eğik veya kalın olabileceğini ve aksanlı veya aksansız olabileceğini ayarlayabilirsiniz.
Widget İçeriği
Bu kategoride sadece programın dilini ve saat dilimini ayarlayabilirsiniz.
Dokunma Hareketi
Widget’a dokunduğunuzda widget’ın konuşmasını isterseniz bu kategoriden “Dokunulduğunda Konuş” Yazısına dokunun.Böylece artık widget’ınıza dokunduğunuzda widget’ınız saat,hava durumu ve sistem bilgileri gibi çeşitli fonksiyonları işitsel olarak bildirecek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder