5 Ağustos 2013 Pazartesi

[İpucu] Androidoloji'den İşinize Yarayabilecek Önemli İpuçları!


Android işletim sistemine sahip telefon ve tabletlerin kullanımı bazı durumlarda oldukça kolaylık sağlasa da, sunulan sayısız özellikleri çoğumuz bilmiyoruz.

Bu yazımda telefonunuz için faydalı, kullanışlı bazı bilgilerden ve pratik ipuçlarından bahsedeceğim.

Lafı fazla uzatmadan ipuçlarına geçelim.

1-)Tek Tuşla Arama Yapma


Android telefonlarımızda en çok ihtiyacımız olduğunda veya sürekli aradığımız rehberimizdeki kişileri tek tuşla arayabiliriz. Bunun için ana ekrana kısayol oluşturmak gerekiyor. Sol Tuş(Orta/kapatma tuşunun solundaki)>Ekle veya Ekrandan boş bir yere basılı tutup, Kısayollar kısmına tıklayıp Rehber tıklayıp Rehberimizden seçeceniz bir kişiye atamak yeterli olacaktır.

2-)QR Kod Okutmak (Barkod)

Bazı sitelerde yer alan (yakında Androidoloji'de de olacak) uygulama indirme linki veya başka bir veriyi saklayan QR kodlarını Play Store'da yer alan QR Barcode Scanner ve benzeri uygulamalar ile kolaylıkla okutabilirsiniz. Tek yapmanız gereken QR kodunu belirtilen pencereye getirip kameranıza okutmak!


3-)Android Uygulamalarının Verilerini Temizleme

Android uygulamaları ve oyunları kullandıkça telefonunuzda belirli save dosyaları ve alan tüketeceklerdir. Bunun haricinde eğer bir uygulamayı açtığınızda; açılmıyor veya hata veriyorsa, uygulamanın verilerini temizlemeyi deniyebilirsiniz.

Bunun için "Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamaları Yönet > Tümü kısmından ilgili uygulamayı bulup, Verileri Temizle yaparak bu sorunu aşabilirsiniz.

4-)Kendi Zil Sesinizi Oluşturun!

Pek fazla kimsenin bilmediği bu yöntem ile bir müziği kesip biçerek, kendi zil seslerinizi oluşturabilirsiniz. Bunun İçin Size Play Store'daki Ringdroid uygulamasını öneririm. Bu ücretsiz uygulama ile listenizde bulunan bir müziği düzenleyip, alarm, zil sesi, bildirim sesi gibi şeylere atayabilirsiniz.

5-)Arkaplanda Çalışan Gereksiz Uygulamaları Kapatmak


Android telefon kullanıcılarının kimi zaman ihtiyaç duyabileceği önemli şeylerden birisidir. Android tam anlamıyla Multitask yani çoklu görev mantığık ile çalıştığı için, çoğu zaman siz farketmeseniz de arkaplanda bazen onlarca uygulama çalışabiliyor. Her ne kadar bunların önemli bir kısmının çalışmaya devam etmesi sizin menfaatinize olsa da mutlaka oralarda bir yerlerde boşuna çalışıp, bellek ve işlemci gibi kemiren uygulamalar bulunacaktır. Bu da şarjınızın daha hızlı bitmesine sebep oluyor.

Bu tür durumlara Play Store'da ücretsiz versiyonuda olan(yarın ücretli versiyonunu paylaşacağım) Advanced Task Killer uygulaması tam bir biçilmiş kaftan! Bu uygulama ile çalışan gereksiz uygulama ve oyunları kolayca kapatabilir ve sonlandırabilirsiniz.

6-)Veri (Data, İnternet) Kullanımını Kontrol Altına Almak ve İzlemek

Android kullanıcılarının en çok sorduğu sorulardan bazılarıda aslında;"internet paketimde ne kadar kotam kaldı?" veya "internete girsem ne kadar TL gider?" gibileri. GSM operatörleri yeterli sayılabilecek düzeyde veri paketleri sağlasa da ay sonunda şok geçirmemek için bir kullanıcı olarak çevrimiçi veri trafiğinizi kontrol altında tutmalısınız.

Tam bu noktada da yine Play Store'da ücretsiz sürümü bulunan (yine bu uygulamanın da ücretli sürümünü yarın paylaşacağım)  3G Watchdog uygulaması devreye giriyor. Bu uygulama Dönemsel olarak veri trafiğini kontrol altında tutuyor, sizi bilgilendiriyor ve kritik durumlarda uyarıyor. 3G Watchdog bu iş için oldukça başarılı diyebiliriz.

7-)Telefonunuzdaki Uygulamaları, Bilgileri ve Kişileri Yedekleme
Android telefonunuzu herhangi bir sorun olması gibi durumlara karşı yedeklemenizde büyük fayda vardır. Mesela telefonunuza ROM yüklemek zorundasınız. Bunun içinde mecburi olarak tüm belgelereniz sıfırlanıyor. Bunun için Play Store'da ücretsiz olan DropBox uygulamasını kullanmalısınız.

Son...



Size verebileceğim ipuçları şimdilik bu kadar. Aklıma geldikçe size yararlı ipuçlarını ve rehberleri sürekli paylaşmaya devam edeceğim. Sitenin Sağ üst tarafındaki Diğer Kısmından yeni ipuçlarını takip edebilirsiniz.


Not: Yayında yer verdiğim uygulamaların hepsini yarın sitede paylaşacağım. Takipte kalın..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder